Stiekem heeft Disney ons veel geleerd. Het zijn tijdloze verhalen, die verschillende generaties met plezier bekijken. Daarom is een Disney tattoo populair. Alice zegt tegen de Mad Hatter dat de beste mensen een beetje gek zijn, de meeste verhalen leren je om je comfort zone te verlaten en dat vriendschap ontzettend belangrijk is. Maar in het licht van de huidige maatschappelijke kwesties zijn Disney-films geen rozengeur en maneschijn. Veel meisjes lijden aan het princess syndrome: ze verwachten dat ze met hun uiterlijk en een portie geluk rijkdom zullen vinden.

BETEKENIS VAN EEN KOI TATTOO

Uit de Japanse legende leren we dat doorzettingsvermogen en wilskracht belangrijke eigenschappen zijn, en uiteindelijk ook beloond worden. Dit is de belangrijkste betekenis van deze tattoo.

De kleur van de koi heeft ook een betekenis, maar dit hoef je uiteraard niet te volgen:

  • GELE KOI TATTOO

Een gele koi kan verschillende betekenissen hebben. Wanneer de vis goudkleurig is, wijst dit op succes en geluk in het leven.

Een felgele koi symboliseert optimisme, goede communicatie en gemoedsrust.

  • PAARSE KOI TATTOO

Ook de paarse koi staat symbool voor doorzettingsvermogen.

  • RODE KOI TATTOO

Rood staat voor kracht of liefde, maar bij kois kan het ook moederschap en moed symboliseren.

Een rode koi is een goede keuze voor iemand met passie, die vol enthousiasme en overtuiging zijn doel wil bereiken.

Disney tattoos behoren tot de cartoon/manga-stijl, en kunnen in watercolorfine linekleur en black ‘n grey fotorealisme getatoeëerd worden. Niet iedereen houdt van kleurrijke tattoos, maar Disney heeft ook een aantal duistere films geproduceerd, zoals ‘The Night Before Christmas’.