Nautische tattoos regeren al jaar en dag over onze tattoostudio: van ankers tot een kompas tattoo. Het eerste kompas dateert van de eerste eeuw voor Christus in China. Ze werden voornamelijk gebruikt door Feng Shui-meesters. Zij geloofden dat de kompasrichting invloed had op geluk en succes in het leven. Het kompas kennen wij als een voorwerp om de weg te vinden. Hieronder vind je meer info en een aantal voorbeelden van compass tattoos.

Naast de uitvinding van het wiel, is de klok een van de oudste bedenksels van de mens. Egyptenaren vertrouwden op obelisken en waterklokken, Chinezen en Japanners kozen voor kaarsklokken, de Perzen gebruikten een tijdstok en wij, Europeanen steunden op zandlopers en zonnewijzers.

COMPASS TATTOO DESIGNS

Designs van kompas tattoos worden vaak met andere elementen gecombineerd, zoals een landkaart, dieren, natuurelementen… Een compass tattoo kan in verschillende stijlen getatoeëerd worden: fine line, fotorealisme (zowel kleur als black ‘n grey), watercolor…

Ook fine line werk blijft oppermachtig als het om een zakhorloge tattoo gaat. Meestal zijn fine line zakhorloge tattoos kleiner van formaat. Het is meestal een sterk vereenvoudigde versie van een realistisch zakhorloge in combinatie met veel grafische lijnen, gezet met een fijne naald.

Het vegvisir symbool staat ook bekend als het Viking kompas. De IJslandse vertaling van Vegvisir is ‘dat wat de weg wijst’. Dit symbool wordt beschreven in het Huld manuscript, een IJslandse verzameling van spreuken. Hierin wordt beschreven dat het Vegvisir ervoor zorgt dat men nooit de weg kwijtraakt gedurende een storm of slecht weer, zelfs wanneer de bestemming onbekend is.